הגשת בקשה לרשם לענייני ירושה

0
262
credit: canva

צוואות וירושות נוגעות לכל אדם בדרך ישירה או עקיפה. דיני צוואות וירושות מסדירים את האופן שבו אדם מעביר הלאה את רכושו לאחר מותו. ירושה נעשית על פי חוק הירושה ואילו צוואה מאפשרת לאדם לקבוע מי יירש אותו לאחר מותו ובאיזה אופן. בישראל, חוק הירושה התשכ"ה- 1965, קובע את הדין בנוגע לצוואות וירושות. על אף שמדובר על נושאים משיקים שיש ביניהם דמיון רב, הרי שההסדר החוקי והמסגרת המשפטית של צוואות וירושות שונה, כאשר ירושה מתבצעת על פי דין לאחר שמתקבל צו ירושה מתאים ואילו בצוואה קובע המנוח כיצד יחולק רכושו באופן מדויק ויש לבצע את הצוואה, במידה והיא נערכה כראוי על פי החוק.

ירושה- במה מדובר?

הורשה היא למעשה הענקה של רכוש הנפטר לידי היורשים שלו לרבות הזכויות והחובות שלו. התחום המדובר מוסדר בחוק הירושה והוא קובע את הכללים בנושא וזאת בתנאי כאמור שאין צוואה בעלת תוקף שניתן לממש באמצעות צו צוואה. בסעיף 10 בחוק הירושה נקבע מיהם היורשים של האדם על פי הדין. ככלל, הקדימויות בין היורשים הם סדר הקרבה המשפחתית שלהם לנפטר, כאשר היורשים הראשוניים יהיו בני הזוג והצאצאים של האדם, כאשר אין צאצאים הירושה תעבור להורים של הנפטר, לאחר מכן לאחיו וכן הלאה. במצב שבו אין לנפטר קרובי משפחה הירושה עוברת לידי מוסד האפוטרופוס הכללי, שם היא מוקפאת למספר שנים בכדי לאפשר ליורשים שעשויים להתגלות להופיע פתאום. לאחר הזמן שהוקצב בחוק, הירושה תעבור למדינה. כאשר יורש רוצה לקבל את ירושת הנפטר, עליו להגיש בקשה לרשם לענייני ירושה. חשוב לומר כי במקרה של חלוקת ירושה על פי דין, לא פעם קל יותר להתנגד לחלוקה מאשר במקרה של צוואה. התנגדות לצוואה היא הרבה יותר מורכבת.

צוואה- מה צריך לדעת?

צוואה היא מסמך שבו האדם קובע כיצד יחולק הרכוש שהוא יותיר אחריו לאחר מותו. לכל אדם יש את הזכות לכתוב צוואה בהתאם לרצונו, כאשר עריכת הצוואה מהווה עניין נגיש לכולם וכל אדם יכול לערוך אותו באופן עצמאי. הבחירה לערוך צוואה היא בעלת יתרון שכן היא מעניקה לאדם ביטחון בכל הנוגע לגבי מה יעשה עם רכושו לאחר מותו. לצוואה גם יכול להיות חלק לא רכושי שבו האדם מעביר מסרים הנוגעים לרגשות, אמונות וערכים שהוא מעוניין להנחיל ליורשיו. האדם יכול לערוך את צוואתו ולשנות את התוכן בה כל עוד הוא חי.

כאמור, התנגדות לצוואה היא עניין הרבה יותר מורכב שכן, אם הצוואה חוקית, יהיה קשה מאוד לשכנע את בית המשפט לשנות את תוכנה. על כן, במידה ואתם מעוניינים להתנגד לצוואה, חשוב שתבחרו בעורך דין מקצועי ומנוסה שיסייע לכם לעשות זאת בצורה הטובה ביותר.חייגו עכשיו: 077-510-0268

 

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here