ליווי משפטי צמוד מרגע ההזמנה לחקירה

0
62
עו
קרדיט - Freepik

כאשר אדם חשוד בביצוע עבירה, ההליך הראשון נגדו הוא חקירה. חקרה זו נקראת חקירה באזהרה כי לפניה מזהיר השוטר את החשוד שכל דבר שיאמר מאותו רגע עלול לשמש נגדו בהמשך. הוא גם מוסיף שזכותו לא להתחיל בחקירה לפני התייעצות עם עורך דין פלילי. הדרך בה יתנהל החשוד במהלך החקירה תשפיע מאוד על תוצאות שלב החקירה. חשודים רבים שאין להם עבר פלילי לא מבינים עד הסוף מהי המשמעות של חקירה תחת אזהרה, וניגשים לחקירה ללא התייעצות, מה שמביא לכך שבידי המשטרה נאספים חומרים המאפשרים מבחינתה להמליץ על הגשת כתב אישום.

כיצד משפיעה התייעצות עם עורך דין על חקירה באזהרה?

כאשר חשוד מתייעץ עם עורך דין לפני חקירה באזהרה לדבר יש חשיבות רבה. הוא מגיע לחקירה כשהוא מבין את משמעות הדברים, לאחר הכנה שעשה לו עורך הדין אשר מניסיונו מכיר את הדרכים בהן ינסו החוקרים לנקוט כדי להוציא עוד מידע. עניין חשוב שלא נחקרים רבים מודעים אליו ויושם עליו דגש אצל עורך הדין הוא שכל דבר שיאמרו נרשם, גם אם הוא נאמר לא בחדר החקירות אלא במהלך הפסקה בין החקירות. עורך הדין יבדוק היטב את פרטי המקרה וינחה את החשוד איך להתנהל כך שמצד אחד ייתפס כנחקר המשתף פעולה עם החוקרים אך מצד שני יאמר דברים באופן מושכל ויקפיד שלא לומר דברים מיותרים.

אתם חשודים וזומנתם לחקירה? אל תתמודדו לבד

כאמור, חקירה באזהרה אינה עניין של מה בכך. גם אם אתם בטוחים בצדקתכם, החוקרים רבי הניסיון יכולים להוביל את הדברים כך שבסופו של דבר יהיה חשד סביר לכך שביצעתם את העבירה. לכן, אל תתמודדו עם הדברים לבד. אל תבנו על כך שאם אתם אנשים נורמטיביים ללא עבר פלילי החוקרים יתייחסו אליכם בצורה מקלה. דווקא אנשים ללא עבר פלילי נתפסים לא מעט במלכודות שמציבים החוקרים. חפשו קודם כל עורך דין פלילי בעל ניסיון רב, עורך דין שזהו תחום ההתמחות שלו, עם דגש על סוג העבירה המיוחס לכם.

משרד עו"ד רונן בנדל מתמחה במשפט הפלילי ובעל ניסיון רב בתחום. הוא מלווה חשודים ונאשמים בכל ההליכים המתנהלים נגדם ועושה זאת במקצועיות רבה. מוזמנים ליצור  קשר.

מעצר בית עד תום ההליכים

מעצר הוא מהלך שמנוגד לאחת הזכויות המהווה עיקרון חשוב בדמוקרטיה: הזכות לחופש. ישנם שני סוגי מעצרים: מעצר ימים שנעשה בשלבי החקירה וקצוב למשך מספר ימים, ומעצר עד תום ההליכים אשר בו נוקטים לאחר הגשת כתב אישום ובמהלכו הנאשם שוהה במעצר עד תום ההליכים, תקופה שיכולה להיות ארוכה. לכן, עורך דינו של הנאשם יעשה כל שביכולתו כדי להקל על מרשו. מעצר בית עד תום ההליכים הוא גרסה רכה יותר של מעצר בו נמצא הנאשם במתקן כליאה.

באילו מצבים נקבע מעצר בית עד תום ההליכים

כדי שייקבע מעצר עד תום ההליכים צריכות להיות ראיות מוצקות לכך שהנאשם אכן ביצע את העבירה וכאשר ישנה עילה למעצר כמו שיבוש הליכי המשפט או מסוכנות לציבור. מעצר בית עד תום ההליכים הוא פשרה אותה יכול השופט לאשר אם עורך דינו של הנאשם מציג טיעונים משכנעים לכך שהסכנה לציבור וגם הסכנה לשיבוש הליכים יורדות משמעותית אם הנאשם יהיה במעצר בית באופן מלא או חלקי לפי החלטת בית המשפט. טיעוני עורך הדין יסתמכו בין היתר על תסקיר שירות המבחן: חוות הדעת של קצינת המבחן שכאשר היא חיובית הדבר יכול לתרום משמעותית לאישור מעצר בית.

האם ישנן חלופות גם למעצר הבית?

מעצר בית עד תום ההליכים יכול להיות מלא, במהלכו ישהה הנאשם בבית כל הזמן, או חלקי, כאשר ההשגחה על היותו בבית נעשית רק בלילה. יש לציין שבית אינו אומר בהכרח המקום בו מתגורר הנאשם בד"כ. במיוחד בעבירות אלימות במשפחה, מעצר הבית יהיה בבית אחר, רחוק ככל האפשר מבית המשפחה. במקרה של עבירות סמים, במסגרת מעצר בית עד תום ההליכים יכול הנאשם לשהות במכון גמילה למשל. ישנם מצבים בהם יאשר השופט גם איסור על הגעה לאזור מסוים בארץ ויסתפק בכך או אפילו יאפשר שחרור בערבות ללא מעצר כלל. ישנה כמובן חשיבות רבה לניסיונו של עורך הדין בתחום כדי שיציג טיעונים משכנעים.

משרד עו"ד רונן בנדל מתמחה המשפט הפלילי. הוא מייצג חשודים ונאשמים בהליכים שונים ובמגוון סוגי עבירות. מוזמנים ליצור קשר.

מעצר ימים

מעצר לצורך חקירה, הנקרא גם מעצר ימים, הוא מעצר אשר נעשה לא כצורת ענישה, אלא ככלי להבטחת הצלחת החקירה. כאשר המשטרה תופסת חשוד בפשע, היא יכולה לעצור אותו בגין אחת משלוש סיבות. הראשונה היא מעצר למניעת שיבוש הליכי החקירה והמשך מהלך תקני של החקירה, במסגרתו, הרשויות סבורות כי בעוד החשוד מסתובב חופשי, הוא יכול ליצור קשר עם עדים או מעורבים בחקירה ולפגוע בעדות שלהם, על ידי איומים, מתן שוחד וכדומה. כמו כן, החשוד עלול להעלים ראיות חיוניות או לברוח מהמדינה על מנת להתחמק ממשפט. סיבה שניה למעצר עלולה להיות כי מדובר בחשוד מסוכן אשר עלול לתקוף אחרים ולהוות סכנה לציבור, בין אם כיוון שהואשם בעבירה כמו אלימות או רצח ובין אם על מנת להתחמק מעונש.

כמה זמן נמשך מעצר ימים

הייחודיות של מעצר ימים ובעצם מה שנותן לו את השם שלו, היא שמדובר במעצר אשר מוגבל למספר ימים. ככלל, למשטרה אסור להחזיק אתכם במעצר מעל 48 שעות מבלי שתעמדו בפני שופט וכן, מותר לכם להתייעץ עם עורך דין בכל זמן. במידה והשופט קבע כי תהיו חייבים להשאר במעצר למשך תקופת החקירה, גם אז, מדובר בתקופה מוגבלת של עד 75-90 יום במצטבר ועל השופט לנסות לספק חלופה למעצר בבית הסוהר, כמו מעצר בית או מתן צו הרחקה, שכן, שמירת חשוד במעצר לזמן רב מבלי לערוך לו משפט ולקבוע כי הוא אכן נידון למאסר היא הפרה בוטה של הזכויות שלו.

החשיבות של סיוע עורך דין בעת המעצר

במידה ואתם יושבים במעצר במסגרת מעצר ימים, סיוע של עורך דין מיומן בדיני הפלילים יכול לסייע להוציא אתכם לחופשי או לפחות לספק חלופה אחרת למעצר בבית הסוהר. עורך דין פלילי מוביל, כמו שתמצאו במשרד עורכי הדין רונן בנדל, אחד המשרדים המובילים בארץ בתחום המשפט הפלילי, הוא בעל הידע המתאים לא רק לשחרר אתכם ממעצר, אלא גם להכין אתכם לחקירה המשטרתית ואפילו, לנסות למנוע הגשת כתב אישום. עורכי הדין במשרד מציעים אוזן קשבת, תמיכה וליווי לכל ההליכים, תוך עבודה מקצועית ומיומנת הנועדה לספק לכם את הפתרונות המתאימים והמדויקים ביותר למצב שלכם.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here