סלסה ורדה – סלסה ירוקה מקסיקנית

0
1824
סלסה ורדה – סלסה ירוקה מקסיקנית
קרדיט: trespesoshop.co.il

סלסה ורדה הינה רוטב נפוץ ופופולרי במטבח המקסיקני והאיטלקי. המאפיין של הסלסה ורדה המקסיקנית הוא שימוש בעגבניות ירוקות. המטבח המקסיקני נכנס לבתים רבים בישראל וזאת משום שהוא כולל את כל המרכיבים והרכיבים שהקהל והבשלן הישראלי אוהב: תשוקה, צבעוניות, חריפות, ורסטיליות וניואנסים של טעמים. המאכלים המקסיקניים המוכרים הם: טורטייה מקמח תירס וחיטה, סלסות פיקנטיות, ממרח אבוקדו, נאצ'וס ועוד. המטבח המקסיקני הינו מגוון ואינו בנוי כמקשה אחת. למעשה, ניתן לחלק אותו לחמישה זרמים: מקסיקני אותנטי, טקס מקס שהתפתח בדרום ארה"ב, סנטה פה, סגנון ראפ, נואבו מקסיקני. בחברת טרז פזוס תמצאו מגוון רחב של סלסות ביניהם גם סלסה ורדה האהובה.

סלסה הוא שם כולל למשפחה שלמה של רטבים המיועדים לטבילה, מריחה, תיבול ובישול. לבית במקסיקו יש את הסלסה האהובה שלו ולכל אמא מקסיקנית יש את המנות הייחודיות שלה. בהתאם לאזורים השונים במקסיקו, משתנות שיטות ההכנה של הרטבים השונים ובכל מקום מכינים את הסלסה באופן מעט שונה מבחינת חריפות, סמיכות, תיבול, רוטב מבושל או טרי. סלסה ורדה הינה סלסה ירוקה המורכבת מעגבניות ירוקות הקרויות טומאטיאס. הרוטב הייחודי והאותנטי מהווה את התיבול העיקרי לגואקאמולה ומהווה תוספת לסלסות העשויות ממנגו ואגסים.

איך להכין סלסה ורדה?

הסלסה הירוקה, סלסה ורדה מוכרת הן במקסיקו והן באירופה בדגש על מדינות הים התיכון – ספרד ואיטליה. הגרסה האירופית מכילה הרבה שמן זית ופטרוזיליה ומתובלת בקורט סוכר וחומץ יין לבן. הגרסה המקסיקנית של סלסה ורדה אינה מכילה פטרוזיליה אלא כוסברה ולא כוללת שימוש בשמן כלל. בדרך כלל, הרוטב מוכן עם טומטיו שהינו פרי הדומה לעגבנייה בצבע ירוק. כל שתצטרכו על מנת להכין מתכון אותנטי של סלסה ורדה: עגבניות ירוקות – טומטיו או מלפפון טרי ופריך, בצל לבן קטן, חופן עלי נענע, חצי פלפל ירוק חריף חתוך גס, מיץ מליים טרי ומעט מלח. את כל המרכיבים יש לעבד לתערובת אחידה במעבד מזון ותוכלו ליהנות מהרוטב כתיבול לסטייק, חזה עוף צלוי וכתוספת למרקים.

להכניס את המטבח המקסיקני לבית שלכם

חברת טרז פזוס הינה חברה מובילה ומנוסה בייצור ושיווק מוצרי בישול, מאכלים וכלי בישול והגשה שמקורם במקסיקו. בין שלל מוצרי החברה תוכלו ליהנות מ: טורטיות מקמח חיטה ומקמח תירס, קונפיטורות וריבות, ממרחים ומטבלים מאבוקדו ומשעועית, סלסלות פיקנטיות ועוד.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here